Mango – banánový raw dort Banánové pohlazení.


banánový raw cake, banana raw cake, banana raw cake with coconut, mangový raw cake

Ingredience potřebné na přípravu raw dortu :

dortová forma o průměru cca 15 cm

Dortový korpus:

2 hrsti vlašských ořechů (doporučujeme namočit na 8 hodin do vody, aby ořechy změkly)

1 hrst mandlí (doporučujeme namočit na 8 hodin do vody, aby ořechy změkly)

15 polévkových lžic sušeného kokosu

4-5 lžíc raw agávového sirupu (nebo datlového sirupu)

5 sušených švestek

8 datlí

šťáva z ½ pomeranče

BANÁNOVÝ DORT

Dortový krém :

čerstvé zralé mango (varianta je asi 100 sušeného mango namočeného přes noc ve vodě)

půl hrníčku sešených meruněk

3 hrsti kešu ořechů (namočené přes noc ve vodě)

2 banány

5 lžic raw agáve sirupu (datlového sirupu apod.)

6 vrchovatých čajových lžiček panenského kokosového oleje (v tuhém stavu)

1 lžíce čerstvé limetkové šťávy

  • Den předem, nejlépe přes noc namočíme ořechy – vlašáky, mandle i kešu aby změkly, před samotnou přípravou z nich slijeme vodu.

  • KORPUS : Umeleme (rozmixujeme) na jemno mandle a vlašáky a dáme do mísy bokem. Stejně tak rozmixujeme sušený kokos, datle,švestky a v míse vše smícháme dohromady, přidáme pomerančovou šťávu i agávový sirup. Pečlivě rozetřeme na dno dortové formy a dáme chladit do ledničky.

  • KRÉM :Začnu tím, že si ve vodní lázni o teplotě do 40°C rozpouštím kokosový olej, chvíli to trvá, tak doporučujeme začít dříve. Rozmixujeme na velmi jemno kešu ořechy již bez vody, přidáme mango, meruňky, banány, limetkovou šťávu. Na konec přidáme rozpuštěný kokosový olej bez hrudek a ještě pomixujeme do krémova.

  • Vytáhneme dortovou formu z ledničky a potřeme ji krémem, Dort můžeme ozdobit mangem, banány, datlemi dle chutě a nálady.

  • Necháme celý dort v ledničce minimálně 2 hodiny.