Raw dort Limetkové potěšení


lim
Ingredience potřebné na přípravu dortu :

dortová forma o průměru cca 15 cm

 Dortový korpus :

půl hrníčku mandlí (namočené přes noc ve vodě)

3 lžíce sušeného kokosu

hrnek datlí bez pecky – pokud máte s peckami tak vypeckovat !

Šťáva z půlky citonu

1-2 lžíce agávového sirupu

brusinky na ozdobu

dort2

Ingredience na dortový krém :

1 a půl hrnku kešu (namočené přes noc ve vodě)

2 lžíce kokosového oleje (měřeno v tuhém stavu)

půl hrnku kokosového mléka

šťáva ze 4-5ti limetek

2 lžíce agávového sirupu

plátky limetky a citronu na ozdobu

  • Den předem (nebo alespoň 5 hodin předem) namočíme ořechy ve vodě, před přípravou vodu slijeme – můžete ji vypít :)

  • KORPUS : Rozmixujeme datle, mandle, sušený kokos na jemno. Můžeme dohromady nebo zvlášť. Přidáme citonovou šťávu a agávový sirup a vše pořádně promícháme. Vzniklou hmotou vyložíme dno dortové formy. Korpus dáme odležet do lednice.

  • KRÉM : Začneme tím, že necháme rozpustit kokosový olej ve vodní lázni do teploty 40°C. Mezitím mixujeme kešu bez vody, kokosové mléko, přidáme šťávu z limetek agávový sirup. Pak přidáme úplně rozpuštěný kokosový olej a vše ještě pořádně promícháme. Vyndáme formu s korpusem z lednice a vylijeme krém na korpus a rozetřeme. Dozdobíme brusinkami, limetkovým plátkem a necháme chladit alespoň 2 hodiny v lednici.