Jarní čokoládový raw dort s banánovým krémem a datlovým karamelem


čokoládový raw dort s banánovým krémem a datlovým karamelem

Ingredience na dort o průměru 20 cm :

1.vrtsva : krusta

2 hrnky vypeckovaných čerstvých nebo sušenách datlí (sušené ale namočte alepoň na 3 hodiny do vody)

1 hrnek mandlí (namočených ve vodě na pár hodin)

½ hrnku sušeného kokosu

3 lžíce agávového sirupu 

Banánový zmrzlinový krém :

3 polozmrzlé banány

vanilkový extrakt (nejlépe tekutý) 10 kapek či podle chuti

Vrstva datlového karamelu :

1 hrnek datlí – nejlépe čerstvých, jsou vláčnější a více karamelové :)
¼ hrnku vody
2 lžíce kokosového másla

Čokoládový puding z avokáda :

1 opravdu dobře zralé avokádo – nemá smysl kupovat napůl zralé, to pak není použitelné
¼ hrnku kakaa

1-2 lžíce kokosového mléka
¼ hrničku agávového sirupu

čokoládový jarní raw dort

Postup :

Krusta : Rozmixujeme datle s mandlemi a trochou vody, zhutníme kokosem a sirupem, tak aby vznikla pevná hmota, kterou vyplníme dno dortové formy. Dáme do lednice.

Datlový karamel : Z čerstvých datlí, vody a kokosového másla vyšleháme polotekutý karamel, který si odložíme do mističky bokem.

Banánový zmrzlinový krém : Banány vytáhneme z mrazáku, rozmixujeme a smícháme s vanilkou a a nalijeme na krustu. Na banánový krém ihned nalijeme dalový karamel a lehce jemně jej rozetřeme po banánovém krému dortovou stěrkou, aby se vrtvy na povrchu rozmíchaly. Celou formu vložíme do lednice než si připravíme čokoládu.

Čokoládový puding :

Zralé vydlabané avokádo, kakao, mléko a sirup rozmixujeme krémové konzistence. Pokudmáme chuť spíše na hořkou čokoládu, dáme agávového sirupu méně, pokud chceme krém sladky, dáme sirupu více. Puding rozetřeme po vrstvě karamelu a vložíme do mrazničky na 10 hodin.

Zdobit můžeme všelíčím, doporučujeme banány, chťová kombinace banánu a čoko pudinu je nejlepší.