Čokoládový raw dort


čokoládový raw dort, raw dort čokoládový, raw dort s datlemi, raw dort s mandlemi, banánový raw dort, raw dort s kakaem

Ingredience na přípravu raw dortu :

dortová forma o průměru cca 20cm

Krusta :

1 hrnek pekanových ořechů  nebo mandlí (alespoň několik hodin namočených, aby změkly a byly vláčné)

1 a ½ hrníčku datlí (pokud nemáte čerstvé datle, ale sušené, doporučujeme také na pár hodin namočit, aby se mixér nezbláznil, my jsem je nenamočily a mixér měl co dělat)

Dortový krém :

2 hrníčky kešu (namočených, ale maximálně přes noc, ne 2 dny jako jsme je namáčely my)

¼ hrníčku kokosového oleje – rozpustit ve vodní lázně do tekuté konzistence (nebo prostě na sporáku, ale nebude úplně raw :)

3 lžíce raw kakaa

½ až 1 hrníček vody (s vodou buďte opatrní a přilívejte postupně, pokud dáte vody příliš mnoho, může být konzistence krému příliš vodnatá a dort ve finále nebude držet pohromadě a rozpadne se)

1 hrnek datlí

2 lžíce agávového sirupu

1 lžička extraktu z vanilky (práčkového) nebo 10 kapek esenciálního extraktu z vanilky (například od Grešíka)

Příprava krusty :

Namočené pekanové ořechy a datle bez pecek rozmixujte do hrubosti , která vám bude příjemná a zpracujte do hmoty, kterou vyložíte dno dortové formy o průměru 20cm. Pořádně krustu připlácněte, aby byl základ dortu pevný. Pak vložte do lednice než připravíte krém.

Příprava krému :

Rozmixujte kešu ořechy , rozpuštěný kokosový olej a pak ostatní ingrediance. Buďte opatrní s vodou a nalívejte postupně. Rozhodně nelijte kokosový olej až nakonec ! Vše namixujte do jemné krémové konzistence, slijte (no zas tak tekuté by to být nemělo) do dortové formy na krustu, krásně uhlaďte a nechte v ledničce alespoň 3 hodiny. A pak můžete dort hned celý sníst :)