Mrkvový raw dort MRKVÁČ


mrkvový raw dort, carrot raw cake, raw cake with carrot, mrkvový raw dort se zázvorem, mrkvový raw dort se zázvorem a mandlemi

Ingredience na dortík o průměru cca 10 cm :

Ořechový krém :

½ hrnku vlašských ořechů (samozřejmě namočených)

½ hrnku mandlí 

3 lžičky kokosového másla

asi ½ hrnku sušeného kokosu

vanilka extrakt

agávový sirup dle chuti

Mrkvový krém :

odšťavněná mrkev asi ze 3 mrkví

¾ hrnku datlí bez pecky

troška mrkvové šťávy (zbytek vypijte)

skočice

zázvor

Postup :

Ořechový krém připravíte pečlivým rozmichováním ingrediencí. Pro ozvláštnění můžete kousky vlašáků nechat trošku větší, budou příjemně vrzat mezi zuby. Krém by neměl být moc tuhý ani moc vodnatý, prostě akorát, konzistenci můžete upravit přidáním tekutého agáve sirupu či sušeného kokosu.

Mrkvový krém připravite smícháním mrkve, rozmixovaných datlí bez pecky, skočice a zázvoru. Zázvor přidávejte jemně, je chu|ově velice výrazný, mohl by se z toho stát zázvorový dort(mě se to tošku povedlo).

Na spodek formičky naneste ořechový krém, pečlivě rozprostřete a střídejte postupně s mrkvovou, pak zase ořechovou. Kterou vrstvou skončíte, je záhada. Doporučuji skončit mrkvovou a posypat ji sušeným kokosem, který absorbuje vlhkost. Vložte do ledničky a čekejte.